2015/01/31

Coś na ząb

Witam!

Nie jestem wspaniałą kucharką, ale czasami zdarza mi się zrobić coś smacznego. Bywa nawet tak, że mój mąż chwali to jeszcze długo po zjedzeniu.
Dzisiaj zaprezentuję coś dla fanów ryb i białego sera czyli szybką, smaczną i prostą pastę rybną.




Składniki:
- kostka białego sera (chudy, półtłusty - do wyboru)
- ryba w puszce (dowolna - ja wybrałam tuńczyka)
- mała czerwona cebula

Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
W misce rozgniatamy ser widelcem dodajemy rybę z puszki i również dokładnie rozgniatamy. Dodajemy cebulę i wszystko razem mieszamy. Można doprawić do smaku przyprawami (ja nie używam soli).
Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie ;)







Dla mnie mniam mniam ;)



31 komentarzy:

  1. ja bym dodała jeszcze szpinaczek :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może trzeba spróbować :D

      Usuń
    2. za szpinaka mogę zabijać :D

      Usuń
  2. Mmmm narobiłaś mi ochoty na taką pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię ryby i biały ser, ale razem? :P
    Jestem ciekawa tego połączenia :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja znam ten przepis jeszcze z dzieciństwa.

      Usuń
  4. Nie przepadam za pastami rybnymi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spoko, nie wszystkim smakuje to samo. A zresztą nawet z wiekiem smak się zmienia :)

      Usuń
  5. Jakoś tak rzadko kiedy jem pastę ;o Ale ta wydaję się smaczna i prosta, więc może spróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja nie lubię ryb i tak dalej, a w dodatku moje umiejętności kucharskie są na baaaardzo niskim poziomie... Ale chyba spróbuję tego przepisu, bo wydaje się łatwy. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ryby są zdrowe ;D ;P
      Ja jem strasznie dużo ryb ;P
      Hehe ale na siłę nie namawiam ;)

      Usuń
  7. Może być całkiem smaczne :) Ale nie wiedziałam, że połączenie twarogu z rybą może być dobre, wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wiadomo, że po takiej cenie szału nie będzie, ale są trwałe jak na 46 zł :)

    OdpowiedzUsuń
  9. wygląda smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja bym spróbowała z makrelą wędzoną, to moja ulubiona ryba od jakiegoś czasu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W makreli denerwują mnie ości ;P Jestem taka wygodna i szukam zawsze ryb juz bez ości :D

      Usuń
  11. Takie proste a takie dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Bardzo lubię pasty do kanapek :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja też uwielbiam pasty, szczególnie właśnie rybne ;) pychotka

    OdpowiedzUsuń
  14. Proste, ale pewnie mega smaczne ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Moja mama zawsze robila ze szprotka w pomidorach. Pychotaa :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Pastę rybną bym zjadła ze smakiem :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Bardzo chętnie zjadłabym taką pastę <3

    zapraszam na nowego posta:
    www.Anita-Turowska.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  18. Uwielbiam takie pasty na kanapkach :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz i poświęcony czas :)